luni, 21 martie 2016

Obţinem despăgubirea corectă pentru daune morale şi materiale.


Beneficiile și avantajele de care te bucuri în relația cu noi ca victimă a unui accident rutier, soldat cu vătămare corporală gravă sau deces sunt:

Punem în slujba ta resursele noastre umane, materiale și financiare, precum și competențele profesionale ale echipei noastre pentru obținerea despăgubirii tale.
Parcurgem toate procedurile extrajudiciare și evităm capcanele specifice.
Te asistăm și te reprezentăm, atât în cadrul negocierilor directe, cât şi în proces, în mod exclusiv, prin avocat specializat, atent selectat, angajat și plătit de noi.
Punem în executare Hotărârea Instanței de judecată prin executor judecătoresc.
Te informăm asupra tuturor etapelor pe parcursul desfășurării acestora sau înaintea inițierii lor, după caz.
Urmărim pas cu pas obiectivul propus, plata despăgubirilor materiale și morale la care tu ai dreptul.
Te asigurăm că nu plăteşti nimic înainte, ci doar după ce primeşti despăgubirea în contul tău .
ASIGURĂM DESPĂGUBIREA TA!

INTREBARI FREGVENTE

1. Ce acoperă polița RCA?
Asigurarea RCA acoperă daunele provocate de un accident produs prin intermediul unui vehicul asigurat RCA, către o parte terță. Fără a se depăşi limitele de despăgubire prevăzute în contractul de asigurare RCA, în condiţiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a poliţei de asigurare RCA, se acordă despăgubiri, în formă bănească, pentru:
• vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;
• pagube materiale;
• pagube reprezentând consecinţă a lipsei de folosinţă a vehiculului avariat, doar în condițiile stabilite de lege;
• cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată, în procesul civil.
Limitele de despăgubire stabilite de către A.S.F sunt:
• pentru pagubele materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita maximă de despăgubire se stabileşte la un nivel de 1.000.000 euro;
• pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita maximă de despăgubire este 5.000.000 euro.

2. Cine are dreptul să primească despăgubiri?
a) În cazul vătămării corporale – persoana vătămată. În situații speciale, pot solicita despăgubiri și soțul, sotia, mama, tatăl, fiica, fiul, fratele, sora etc, persoane care au grijă de persoana vătămată aflată în imposibilitatea de a se autoingriji
b) În cazul decesului – Soțul/Soția, copiii, (atât cei minori cât și cei majori), părinții, frații și surorile persoanei decedate, alte persoane care pot demonstra o legătură afectivă puternică cu decedatul (concubin, logodnic, etc. )

3. Ce se întâmplă dacă nu am poliță RCA?
Asigurarea RCA este obligatorie, iar încheierea poliței, în situația fericită, lipsită de accidente, te scutește de neplăcerile provocate de sancțiuni și plata eventualelor amenzi.
Dacă ai în proprietate un vehicul înmatriculat sau înregistrat în România şi dacă nu închei asigurarea obligatorie RCA, sau nu o menţii în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, săvârșești o contravenţie. Nerespectarea obligaţiei de încheiere a asigurării RCA constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare/înregistrare a vehiculului.
În plus, în cazul unui accident, păgubitul sau F.P.V.S. se poate îndrepta împotriva ta, pe cale juridică, pentru recuperarea prejudiciului creat.

4. Autoturismul care m-a accidentat nu are asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Pot primi despagubiri?
Aproximativ 30% dintre autovehiculele înmatriculate în România, circulă fără asigurare RCA. Obținem pentru tine despăgubirile de la F.P.V.S.

5. În caz de vătămare corporală, dacă nu fac plângere împotriva vinovatului, pot obține despăgubiri?
Multe dintre victimele accidentelor rutiere se arată mai preocupate de soarta autorului accidentului decât de repararea propriului prejudiciu. De altfel, de multe ori vinovatul este un membru al familiei sau un prieten al celui vătămat iar in astfel de situații îi întelegem dorința de a nu face rău.
DA, știm ce trebuie să facem pentru a obține despăgubiri de la asiguratorul RCA al autorului accidentului chiar daca victima nu depune plângere penală împotriva vinovatului.

6. Dacă mă împac cu autorul accidentului, mai am dreptul la despăgubiri?
”Împăcarea părților” poate avea multe înțelesuri. Numai analizând situația concretă, îți putem da un răspuns categoric, DA sau NU!

7. În cât timp de la accident pot solicita despăgubiri?
Poți solicita despăgubiri de la asigurătorul RCA în termen de 3 ani de la data producerii accidentului. Există situații în care acest termen poate fi prelungit. Și aici, iți putem da un răspuns exact doar în urma analizei situației concrete, fiecare caz este unic.

8. Pot beneficia de serviciile de despăgubiri daca nu sunt din tara?
Bineînțeles, avem clienți din toată țara, distanța nu este o problemă.

9. Mă puteți ajuta dacă accidentul s-a produs în străinătate?
Sigur că da, gestionăm cazuri din întreaga Europă.

10. Mă puteți ajuta dacă accidentul a fost produs prin intermediul unui autovehicul înmatriculat într-o altă țară?
În România se întâmplă multe accidente produse de autovehicule înmatriculate în alte state. DA, te putem ajuta, printre cazurile noastre se află și astfel de accidente .

11. Când este cel mai bine să vă contactez?
Ideal ar fi să preluăm cazul tău în cel mai scurt timp de la producerea accidentului. Sunt multe lucruri care trebuie făcute la timp și corect și altele care nu trebuie făcute, astfel încât să nu fii prejudiciat și mai mult.

12. Ce despăgubiri pot primi în caz de vătămare corporală din accident?
– daune materiale, cheltuieli prilejuite de accident și și care nu sunt suportate din fondurile de asigurări sociale prevăzute de reglementările în vigoare (tratamente pentru recuperare, medicamente, dispozitive medicale, investigații medicale, transport,etc conform prescripţiilor medicale, probate cu documente justificative);
– venitul nerealizat pe perioada spitalizării şi a concediului medical, probat cu documente justificative;
– prestații periodice în cazul unei vătămări grave și permanente
– daune morale

13. Ce despăgubiri pot primi în caz de deces din accident?
– cheltuielile cu transportul persoanei decedate, cheltuielile de îmbălsămare, cheltuielile de înmormântare, inclusiv cele pentru piatră funerară, cheltuielile pentru îndeplinirea ritualurilor religioase;
– daune morale (au dreptul membrii familiei: soţ/soţie/concubini, copii, părinţi, fraţi).

14. Ce obligații am față de despăgubiri?
Ai obligația să ai grijă de sănătatea ta fizică și mentală, să te recuperezi. De restul ne ocupăm noi iar tu ne plătești la sfârșit, după ce despăgubirile pe care le-am obținut pentru tine au intrat în contul tău.
Scopul asigurării RCA.

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse terților prin accidente de vehicule are ca scop garantarea protecției victimelor accidentelor auto, considerată o categorie socială extrem de vulnerabilă.

Obiectivele asigurării RCA sunt:
Libera circulație în tot spațiul european;
Garantarea unui tratament comparabil al victimelor accidentelor de vehicule;
Garantarea unei despăgubiri adecvate și suficiente victimelor accidentelor de vehicule;
Protecția patrimoniului persoanei răspunzătoare de producerea accidentului;
Protecția victimei accidentului rutier față de insolvabilitatea sau riscul de neplată a persoanei răspunzătoare de producerea accidentului
Conform A.S.F, asigurarea RCA are două scopuri:
Protecția financiară a celui vinovat de producerea accidentului. În lipsa ei păgubitul din accident poate solicita vinovatului, în justiție, daune materiale, pentru vătămări corporale, inclusiv daune morale de valori semnificative, dificil de acoperit de către persoana vinovată;
Protecția financiară a persoanei păgubită, în urma unui accident, pentru a beneficia de o reparare a prejudiciului material și/sau moral suferit, independent de situația materială a celui care a produs dauna (paguba), precum și de a elibera persoana vinovată de riscul de a plăti prejudiciile produse.
Despăgubirea victimei accidentului auto constă repararea integrală, prin echivalent bănesc, a prejudiciului suferit de victimă, în scopul repunerii acesteia pe cât posibil, în situația anterioară producerii accidentului. Adesea, victima nu poate fi repusă în situația anterioară, iar prejudiciul moral sau nepatrimonial nu se poate repara, în schimb se poate compensa. Compensația acordată victimei trebuie să aibă un caracter de satisfacție.